Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


Drugie daniaPstrąg z ziemniakami i serem

Czas przygotowywania: 45 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Pstrąg tęczowy 700 g
Ziemniaki 100 g
Pomidory 100 g
Ser twardy 100 g
Cebula 70 g
Sól, przyprawy

Sposób przygotowywania

1

Rybę umyć, wypatroszyć, oczyścić z łusek, usunąć głowę i ogon. Ziemniaki, pomidory i cebulę pokroić w małą kosteczkę o wielkości 0,5 cm, ser zetrzeć na tarce z dużymi oczkami, wymieszać z warzywami, dodać sól i przyprawy.

2

Otrzymaną mieszanką nafaszerować rybę, zawinąć w dwuwarstwową folię aluminiową i włożyć do misy multicookera. Zamknąć pokrywę.

3

Przyciskiem „Menu” ustawić program „BAKE”, przyciskami „HOUR” i „MIN” ustawić czas na 45 min. Wcisnąć przycisk „START”, zapiekać do zakończenia pracy programu.

!

Porada: przed rozpoczęciem przygotowywania rybę należy skropić sokiem z cytryny.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!