Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


Drugie daniaPrzepiórki faszerowane

Czas przygotowywania: 15 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Przepiórki 600 g / 4 szt.
Papryka (słodka) 200 g
Kukurydza (puszka) 150 g
Orzechy włoskie 70 g
Olej roślinny 50 ml
Sól, przyprawy

Sposób przygotowywania

1

Przepiórki opłukać. Kukurydze z puszki odsączyć. Orzechy włoskie posiekać nożem. Paprykę pokroić w kostkę 0,5 сm, wymieszać z kukurydzą i orzechami włoskimi.

2

Otrzymanym nadzieniem nafaszerować przepiórki, spiąć skórkę wykałaczkami. Natrzeć przepiórki solą i przyprawami, włożyć do misy multicookera, dodać olej roślinny. Zamknąć pokrywę.

3

Przyciskiem „MENU” wybrać program „MULTICOOK”, przyciskiem „TEMPERATURE” ustawić 120 °С, przyciskami „HOUR” i „MIN” ustawić czas przygotowywania 15 min.

4

Wcisnąć i przetrzymać przez kilka sekund przycisk „START”.

5

Po 10 minutach przewrócić przepiórki. Zamknąć pokrywę i przygotowywać do zakończenia pracy programu.

!

Porada: przygotowane przepiórki wyłożyć na liście sałaty, ozdobić orzechami włoskimi.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!