Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


PrzekąskiPrzekąska z małżami

Czas przygotowywania: 20 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Makaron (spaghetti №5) 200 g
Woda 1,5 l
Małże w skorupkach 250 g
Bulion rybny 150 ml
Ciecierzyca w puszcze 200 g
Pomidory 150 g
Cebula 50 g
Wino białe suche 60 ml
Oliwa z oliwek 30 ml
Czosnek 15 g
Rozmaryn 4 g
Sól
Przyprawy

Sposób przygotowywania

1

Przygotować makaron: do misy multicookera-szybkowaru wlać wodę, dodać sól, wymieszać, przykryć pokrywą. Wybrać program „SZEF KUCHNI”, czas przygotowywania 4 min. Otworzyć pokrywę,

2

Kiedy woda zagotuje się, włożyć makaron, wymieszać. Zamknąć pokrywę i zawór wypuszczania pary. Przygotowywać do zakończenia pracy programu. Po zakończeniu przygotowywania otworzyć zawór i wypuścić parę.

3

Makaron przełożyć do durszlaka i odczekać, aż woda ścieknie. Przygotować sos: cebulę i pomidory pokroić w kostkę 1 сm, czosnek i rozmaryn posiekać nożem. Do misy multicookera-szybkowaru wlać olej, włożyć małże.

4

Wybrać program „SMAŻENIE/GŁĘBOKI OLEJ”. 5 min przed rozpoczęciem przygotowywania do misy włożyć ciecierzycę i cebulę, wymieszać, następnie dodać czosnek, sól i przyprawy, ponownie wymieszać. Zalać wszystkie składniki winem.

5

7 min. przed zakończeniem przygotowywania włożyć do misy pomidory i makaron, zalać bulionem, wymieszać. Przygotowywać przy otwartej pokrywie, mieszając od czasu do czasu.

6

10 min. po rozpoczęciu pracy programu wcisnąć przycisk „ODGRZEWANIE/ANULUJ”. Przygotowane danie posypać rozmarynem i wymieszać.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!