Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


Drugie daniaPor w sosie serowym

Czas przygotowywania: 15 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Por (najlepiej biała część) 2 szt.
Śmietana kremówka 100 g
Ser żółty twardy 40 g
Masło śmietankowe 30 g
Białe wino (wytrawne) 50 ml
Pieprz, sól i tymianek do smaku

Sposób przygotowywania

1

Por przemyć, przeciąć w poprzek na 4 części, ser zetrzeć na drobnej tarce. Nasmarować misę multicookera masłem śmietankowym. Zamknąć pokrywę.

2

Ustawić program „FRY –VEGETABLES", czas przygotowywania — 15 minut. Wcisnąć przycisk „Start”. 10 minut przed zakończeniem gotowania do misy multicookera włożyć por.

3

7 minut przed zakończeniem gotowania, dodać wino, wymieszać. 5 minut przed zakończeniem gotowania do misy multicookera dodać śmietanę, sól, pieprz, tymianek i ser,zamieszać. Przygotowywać do zakończenia pracy programu przy otwartej pokrywie, co pewien czas mieszając.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!