Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


PrzekąskiPomidory faszerowane

Czas przygotowywania: 40 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Pomidory 800 g
Wołowina 300 g
Ser twardy 150 g
Cebula 100 g
Kolendra lub koper 30 g
Czosnek 5 g
Olej 30 ml
Woda 50 ml
Sól, przyprawy

Sposób przygotowywania

1

Wierzch pomidorów ściąć i pozostawić do zakrycia. Z pomidorów usunąć miąższ. Ser zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Cebulę, czosnek i kolendrę/koper posiekać nożem. Do mięsa dodać cebulę, czosnek, zieleninę, sól i przyprawy, wymieszać na jednolitą masę.

2

Wybrać program „SMAŻENIE”, czas smażenia 10 min. Wcisnąć przycisk „Start”. Smażyć do zakończenia pracy programu przy otwartej pokrywie, co pewien czas mieszając.

3

Wcisnąć przycisk „Anuluj”. Pomidory wypełnić farszem, z wierzchu przykryć odciętymi czubkami. Pomidory ściśle ustawić w misie multicookera, wlać wodę. Zamknąć pokrywę.

4

Wybrać program „DUSZENIE”, czas duszenia 30 min. Wcisnąć przycisk „Start”. Gotować do zakończenia pracy programu.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!