Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


Drugie daniaPolenta

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Mąka kukurydziana 250 g
Cebula 100 g
Masło śmietankowe 30 g
Woda 1,2 l
Czosnek 3 g
Sól

Sposób przygotowywania

1

W oddzielnym naczyniu wymieszać mąkę z wodą (350 ml). Cebulę i czosnek posiekać nożem. Do misy włożyć masło śmietankowe, cebulę i czosnek.

2

Ustawić program „SMAŻENIE”, czas przygotowywania 5 min. Wcisnąć przycisk„START”. Smażyć przy otwartej pokrywie od czasu do czasu mieszając, do zakończenia pracy programu. Wcisnąć przycisk „ODGRZEWANIE/ANULUJ”.

3

Do misy multicookera wlać wodę (850 ml) i dodać sól Zamknąć pokrywę.

4

Ustawić program „GOTOWANIE”, czas przygotowywania 30 minut Wcisnąć przycisk „START”. 15 minut przed zakończeniem pracy programu otworzyć pokrywę, włożyć do misy masę mączną. Gotować do zakończenia pracy programu przy otwartej pokrywie, cały czas mieszając.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!