Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


WypiekiPizza z owocami morza

Czas przygotowywania: 35 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Ciasto drożdżowe 250 g
Ser twardy 60 g
Pomidorki cherry 60 g
Mieszanka owoców morza 40 g
Oliwki 15 g
Koncentrat pomidorowy 15 g

Sposób przygotowywania

1

Przygotować nadzienie: mieszankę owoców morza rozmrozić, umyć i wyłożyć na durszlak, aby ściekła woda. Pomidory pokroić w krążki, oliwki – w pierścienie.

2

Przygotować sos: koncentrat pomidorowy wymieszać ze śmietaną, solą i przyprawami na jednolitą masę. Ciasto drożdżowe rozwałkować, tworząc kółko, równe średnicy misy, o grubości 0,5 cm. Ser zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Misę multicookera wysmarować masłem i włożyć do niej ciasto, na wierzch którego równomiernie wyłożyć nadzienie i posypać serem. Zamknąć pokrywę.

3

Przyciskiem „Wybór programu” ustawić program „WYPIEKANIE". Przyciskami „Godz” i „Min” ustawić czas na 35 minut. Wcisnąć przycisk „Start”. Piec do zakończenia pracy programu.

!

Porada: pizza z owocami morza świetnie komponuje się z oregano.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!