Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


Drugie daniaPierś z kaczki po monachijsku

Czas przygotowywania: 1 godzina

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Pierś z kaczki 400 g/2 szt.
Marchew 100 g
Cebula 100 g
Seler (korzeń) 100 g
Pieprz kolorowy ziarnisty 5 g
Rozmaryn 2,5 g
Wino białe wytrawne 40 ml
Sól
Przyprawy

Sposób przygotowywania

1

Pierś z kaczki umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, natrzeć solą i przyprawami i zamarynować w winie na 30 minut.

2

Warzywa pokroić w kosteczkę o wielkości 1 cm. Na dno misy wyłożyć 2 warstwy papieru do pieczenia, następnie pierś z kaczki położyć na papierze skórą do dołu.

3

Wszystkie warzywa wymieszać i dodać do mięsa. Dodać rozmaryn, sól, przyprawy. Zamknąć pokrywę.

4

Przyciskiem „Menu” ustawić program „WYPIEKI”. Przyciskami „Godz” i „Min” ustawić czas na 1 godz. Wcisnąć przycisk „Start”. Przygotowywać do zakończenia pracy programu.

!

Porada: podczas przygotowywania można dodać owoce borówki brusznicy i żurawiny, co wspaniale podkreśli smak dania.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!