Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


Drugie daniaPierogi z kapustą i grzybami

Czas przygotowywania: 38 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Na ciasto:
Mąka 400 g
Sól 6 g
Olej roślinny 20 ml
Woda ciepła 175 ml
Jajko 50 g (1 szt.)
Do nadzienia:
Kapusta kiszona 300 g
Cebula 160 g (2 szt.)
Grzyby (suszone) 30 g
Pietruszka świeża 5 g (1/4 pęczka)
Olej roślinny 30 ml
Sól i pieprz do smaku
Woda 1,75 l

Sposób przygotowywania

1

Zagnieść ciasto: do oddzielnego naczynia wlać ciepłą wodę (175 ml), dodać sól, olej roślinny (10 ml), pół szklanki mąki, jajko, wymieszać. Mieszając drewnianą łyżką, stopniowo dodać pozostałą mąkę. Wyrabiać ciasto, dopóki nie stanie się ono jednorodne, następnie przykryć ciasto papierowym ręcznikiem i odstawić na 30 min.

2

Przyrządzić nadzienie: suszone grzyby moczyć w gorącej wodzie (250 ml) przez godzinę. Następnie grzyby i cebulę posiekać nożem, kiszoną kapustę pokroić w drobne paski.

3

Do misy multicookera włożyć grzyby, cebulę, kapustę, dodać olej roślinny (30 ml), sól i przyprawy, wszystko wymieszać. Zamknąć pokrywę.

4

Ustawić program "FRY", czas przygotowywania — 10 min. Wcisnąć przycisk „Start”. Po rozpoczęciu wstecznego odliczania czasu otworzyć pokrywę. Obsmażać grzyby i warzywa przy otwartej pokrywie, co pewien czas mieszając, do zakończenia programu. Następnie wcisnąć przycisk „Reheat/Cancel”.

5

Do misy multicookera wlać wodę z grzybów. Zamknąć pokrywę. Ustawić program "STEW", czas przygotowywania — 20 min. Przygotowywać do zakończenia pracy programu. Po sygnale dźwiękowym wcisnąć przycisk „Reheat/Cancel”. Gotowy farsz ostudzić.

6

Ciasto rozwałkować na cienką warstwę i wyciąć z niego krążki o średnicy 8 cm, wyłożyć na każdy nadzienie, lepić pierożki.

7

Do misy multicookera wlać wodę (1,5 l), posolić. Zamknąć pokrywę. Ustawić program "PASTA", czas przygotowywania — 8 min. Wcisnąć przycisk „Start”. Po sygnale dźwiękowym otworzyć pokrywę, włożyć do misy pierożki, zamieszać.

8

Zamknąć pokrywę, ponownie wcisnąć przycisk „Start”, przygotowywać do zakończenia pracy programu.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!