Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


Drugie daniaPielmieni

Czas przygotowywania: 15 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Na ciasto:
Mąka pszenna 500 g
Jajko 100 g (2 szt.)
Olej 15 ml
Woda 200 ml
Sól
Na farsz:
Wołowina (polędwica) 300 g
Wieprzowina (polędwica) 300 g
Cebula 100 g
Jajko 100 g ( 2 szt.)
Czosnek 6 g
Sól, przyprawy

Sposób przygotowywania

1

Zagnieść ciasto: w mące zrobić dziurkę, wbić w nią jajka, dodać olej, wodę, sól i wymieszać. Mieszać do czasu, dopóki ciasto nie będzie jednolite.

2

Przygotować farsz: mięso umyć, przepuścić przez maszynkę do mięsa razem z cebulą i czosnkiem, dodać jajka, sól, przyprawy i wymieszać. Ciasto rozwałkować na cienką warstwę i wyciąć z niego niewielkie krążki.

3

Na środek każdego wyłożyć porcję farszu i zlepić ciasto.

4

Do misy multicookera wlać wodę. Zamknąć pokrywę, przyciskiem „Menu” wybrać program „PASTA”. Wcisnąć przycisk „Cooking time”, a następnie „Cooking time” i ustawić czas na 15 min. Wcisnąć przycisk „Start”, przygotowywać do zakończenia pracy programu.

!

Porada: zamiast farszu mięsnego można przygotować farsz np. z łososia.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!