Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


Drugie daniaPieczyste z ziemniakami na parze

Czas przygotowywania: 1 godzina

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Wołowina (polędwica) 300 g
Ziemniaki 600 g
Cebula 160 g
Marchewka 140 g
Pietruszka świeża 20 g
Koperek świeży 20 g
Imbir (korzeń) 10 g
Woda 200 ml
Oliwa 10 ml
Sól, przyprawy

Sposób przygotowywania

1

Wołowinę przemyć, pokroić w kosteczkę, 1-1,5 cm, cebulę i marchewkę – 0,5-1 cm, imbir oczyścić i razem z zieleniną posiekać nożem. Ziemniaki przekroić wzdłuż na dwie równe części. Wołowinę, cebulę, marchewkę i imbir włożyć do misy multicookera, dodać wodę, oliwę, sól, przyprawy, zamieszać. Z wierzchu misy umieścić naczynie do gotowania na parze, równomiernie ułożyć ziemniaki. Zamknąć pokrywę.

2

Za pomocą przycisku "Menu" wybrać program "DUSZENIE/GALARETA". Przyciskami "Czas" i "Min" ustawić czas na 1 godz. Wcisnąć przycisk "Start" i dusić do zakończenia pracy programu.


!

Pieczyste z ziemniakami na parze świetnie smakuje z mieloną papryką i różowym pieprzem.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!