Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


Drugie daniaPide – turecka pizza

Czas przygotowywania: 45 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Mąka pszenna 500 g
Jajko 1 szt.
Margaryna 25 g
Cukier 6 g
Drożdże instant 4 g
Sól (najlepiej morska) 3 g
Mleko 150 ml
Nadzienie:
Baranina lub wołowina mielona 400 g
Cebula 100 g
Papryka 100 g
Ser twardy 30 g
Masło śmietankowe 100 g
Natka pietruszki 10 g
Olej 30 ml
Sól, przyprawy

Sposób przygotowywania

1

Ser zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Paprykę pokroić w paseczki o grubości 1-2 cm. Cebulę i natkę pietruszki posiekać nożem. Mleko, margarynę, cukier, sól, podgrzać w oddzielnym naczyniu, dodać jajko i dokładnie wymieszać.

2

W oddzielnym naczyniu wymieszać drożdże z mąką, dodać mleczną mieszaninę i wyrobić ciasto. Ciasto wyłożyć do oddzielnego naczynia, zakryć i odstawić w ciepłe miejsce na 1 godz.

3

Do misy multicookera wlać olej. Wybrać program „SMAŻENIE”, czas przygotowywania 15 minut. Wcisnąć przycisk „Start”. Po rozpoczęciu odliczania wstecznego do misy włożyć mięso, cebulę i paprykę. Przygotowywać do zakończenia pracy programu przy otwartej pokrywie, co pewien czas mieszając.

4

Wcisnąć przycisk „Anuluj”. Gotowe nadzienie przełożyć do oddzielnego naczynia, dodać sól, przyprawy, natkę pietruszki, starty ser i wymieszać.

5

Ciasto uformować na kształt płaskiej łódeczki o grubości ścianek 0,5 cm i na środek wyłożyć nadzienie.

6

Misę multicookera wysmarować masłem śmietankowym i włożyć pizzę. Zamknąć pokrywę. Wybrać program „WYPIEKI”, czas przygotowywania 30 min. Wcisnąć przycisk „Start”. Przygotowywać do zakończenia pracy programu.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!