Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


Drugie daniaPerliczka w cydrze

Czas przygotowywania: 50 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Perliczka (tuszka) 800 g
Pieczarki 200 g
Cebula szalotka 300 g
Śmietana 60 g
Masło śmietankowe 60 g
Liść laurowy 1 szt.
Cydr 800 ml
Sól
Przyprawy

Sposób przygotowywania

1

Perliczkę pokroić na kawałki o jednakowej wielkości. Cebulę pokroić w duże paseczki. Pieczarki przekroić na 4 części. Do misy multicookera włożyć masło śmietankowe i perliczkę.

2

Wybrać program „SMAŻENIE”, czas przygotowywania 10 min. Wcisnąć przycisk „Start”. 5 minut przed zakończeniem pracy programu do misy włożyć cebulę, zamieszać. Przygotowywać do zakończenia pracy programu, przy otwartej pokrywie, co pewien czas mieszając.

3

Wcisnąć przycisk „Anuluj”. Do misy multicookera włożyć pieczarki, wlać cydr, dodać liść laurowy, sól i przyprawy, zamieszać. Zamknąć pokrywę.

4

Ustawić program „DUSZENIE”, czas przygotowywania 40 min. Wcisnąć przycisk „Start”. 20 minut przed zakończeniem pracy programu otworzyć pokrywę, dodać śmietanę i zamieszać. Zamknąć pokrywę. Przygotowywać do zakończenia pracy programu.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!