Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


PrzekąskiPasztet strasburski

Czas przygotowywania: 1 godzina 20 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Wątróbka gęsia 300 g
Filet cielęcy 300 g
Kurczak wędzony (filet) 250 g
Jajko kurze 250g / 5 szt.
Pieczarki 150 g
Cebula 100 g
Chleb biały pszenny 100 g
Mąka kukurydziana (do panierunku) 50 g
Czosnek 10 g
Olej 160 ml
Mleko 2% 100 ml
Śmietana 18% 50 ml
Sól, przyprawy

Sposób przygotowywania

1

Wątróbkę gęsią namoczyć w mleku na 20 minut, osuszyć, obtoczyć w mące. W mleku namoczyć chleb.

2

Kurczaka i filet cielęcy pokroić w kostkę średniej wielkości, cebulę – w dużą kostkę. Trzepaczką do jajek wymieszać na jednolita masę jajka ze śmietaną i solą

3

Trzepaczką do jajek wymieszać na jednolita masę jajka ze śmietaną i solą. Misę multicookera wysmarować 40 ml oleju, na dno wylać masę jajeczną.

4

Zamknąć pokrywę. Ustawić program „WYPIEKI”, czas ustawić na 20 minut. Wcisnąć przycisk „Start” i przygotowywać do zakończenia pracy programu. Gotowy omlet ostudzić i pokroić w paseczki.

5

Gotowy omlet ostudzić i pokroić w paseczki.


6

Do misy multicookera wlać 40 ml oleju. Zamknąć pokrywę. Wybrać program „SMAŻENIE”. Czas ustawić na 15 minut. Wcisnąć przycisk „Start”. Po 3 minutach otworzyć pokrywę i włożyć filet cielęcy.

7

Smażyć przy otwartej pokrywie do zakończenia pracy programu, co pewien czas mieszając. Obsmażoną cielęcinę przełożyć do oddzielnego naczynia.

8

Do misy multicookera wlać 40 ml oleju. Zamknąć pokrywę. Wybrać program „SMAŻENIE”, czas ustawić na 10 minut. Wcisnąć przycisk „Start”. Po 3 minutach otworzyć pokrywę i włożyć wątróbkę.

9

Smażyć przy otwartej pokrywie do zakończenia pracy programu, co pewien czas mieszając. Gotową wątróbkę przełożyć do oddzielnego naczynia i ostudzić.

10

Cielęcinę, kurczaka, wątróbkę, chleb, pieczarki i czosnek przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa. Do farszu dodać pokrojony omlet, sól i przyprawy, wymieszać.

11

Misę multicookera wysmarować 40 ml oleju, wyłożyć do niej farsz i wyrównać. Zamknąć pokrywę. Wybrać program „WYPIEKI”, czas ustawić na 50 minut.

12

Wcisnąć przycisk „Start” i przygotowywać do zakończenia pracy programu. Gotowe danie pozostawić w multicookerze do całkowitego ostygnięcia.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!