Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


PrzekąskiOrzeszki z grochu

Czas przygotowywania: 1 godzina

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Groch suszony 80 g
Orzech włoski 30 g
Rodzynki 30 g
Woda 300 ml
Sól, przyprawy

Sposób przygotowywania

1

Groch namoczyć w zimnej wodzie na 5-6 godzin. Orzechy włoskie posiekać nożem, rodzynki opłukać.

2

Do misy multicookera włożyć groch, zalać wodą. Zamknąć pokrywę.

3

Przyciskiem „MENU” wybrać program „SOUP”. Przyciskami „HOUR” i „MIN” ustawić czas przygotowywania 1 godz. Wcisnąć i przytrzymać przez kilka sekund przycisk „START”, przygotowywać do zakończenia pracy programu.

4

Przygotowany groch zmielić blenderem, wymieszać z orzechem włoskim i rodzynkami. Dodać sól, przyprawy i ponownie ubić blenderem. Z otrzymanej masy uformować kulki o wielkości orzecha włoskiego.

!

Porada: danie będzie bardziej pikantne, jeżeli pod czas przygotowania dodamy odrobinę szafranu i kardamonu.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!