Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


Drugie daniaNóżki z kurczaka po indyjsku

Czas przygotowywania: FRY

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Nóżki z kurczaka 600 g
Olej 40 ml
Marynata:
Jogurt 120 ml 120 ml
Kurkuma 12 g
Kmin rzymski mielony 5 g
Kolendra 5 g
Papryka czerwona mielona 5 g
Sól

Sposób przygotowywania

1

Kurczaka umyć, zdjąć skórę. Na każdej nóżce wykonać kilka nacięć. W oddzielnym naczyniu wymieszać wszystkie składniki do marynaty, dodać sól i przyprawy. Kurczaka dokładnie natrzeć marynatą, po czym włożyć do marynaty.

2

Kurczaka w marynacie przykryć i odstawić na pół godz. do lodówki. Wyjąć nóżki z marynaty i odczekać, aż ścieknie nadmiar marynaty.

3

Do misy multicookera wlać olej i włożyć nóżki. Wybrać program „FRY”, czas smażenia 20 min. Smażyć do zakończenia pracy programu przy otwartej pokrywie, co pewien czas przewracając nóżki.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!