Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


Drugie daniaMusaka z bakłażanami

Czas przygotowywania: 25 MINUT

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Wołowina 500 g
Pomidory 300 g
Bakłażany 300 g
Cebula 100 g
Zielona papryka chili 12 g
Koncentrat pomidorowy 10 g
Czosnek 3 g
Olej roślinny 40 ml
Sól
Przyprawy

Sposób przygotowywania

1

W oddzielnym naczyniu namoczyć na 1 godz. bakłażany. Pomidory i bakłażany pokroić w plasterki o grubości 1-2 cm. Cebulę, paprykę chili i czosnek posiekać nożem.

2

Do misy multicookera wlać olej (30 ml).Wybrać program „SMAŻENIE”, czas smażenia 15 min.

3

Po rozpoczęciu odliczania wstecznego dodać mięso, cebulę, czosnek, koncentrat pomidorowy, sól i przyprawy, zamieszać. Gotować do zakończenia pracy programu przy otwartej pokrywie, co pewien czas mieszając. Wcisnąć przycisk „Anuluj”.

4

Gotowy farsz przełożyć do oddzielnego naczynia. Misę multicookera wysmarować olejem (10 ml), włożyć wszystkie składniki warstwami w następującej kolejności: bakłażany, farsz, pomidory ostrą paprykę. Zamknąć pokrywę.

5

Wybrać program „WYPIEKANIE”, czas przygotowywania 10 min. Wcisnąć przycisk „Start”. Zapiekać do zakończenia pracy programu.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!