Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


WypiekiMokre ciasto czekoladowe

Czas przygotowywania: 40 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Jajka 4 szt.
Cukier 200 g
Olej roślinny 100 ml
Kakao 25 g
Mąka 300 g
Proszek do pieczenia 1 opakowanie
Na sos:
Mleko 200 ml
Kakao 1 łyżka

Sposób przygotowywania

1

W głębokiej misce ubić jajka i cukier mikserem przez 5 minut. Po ubiciu dodać olej, kakao i mieszać przez 1 min. na najniższym poziomie miksera, dodać proszek do pieczenia i mąkę. Dodawać małe kawałki czekolady odkrawając je nożem.

2

W misie multicookera M4506 wysmarowanej masłem umieścić ciasto. Zamknąć pokrywę. Zawór ujścia pary, ustawić w pozycję zamkniętą.

3

Ustawić program WYPIEKANIE / ZAPIEKANIE na 40 minut

4

Po zakończeniu programu odczekać, aż ciasto ostygnie do temperatury pokojowej. Po ok. 5 minut ciasto jest gotowe.

4

Z wierzchu polać ciasto sosem czekoladowym,

!

Porada: wilgotne ciasto czekoladowe można ozdobić lukrowymi dodatkami lub kremem.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!