Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


Drugie daniaMieszanka mięsna

Czas przygotowywania: 20 minut + 2 godziny

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Wieprzowina (polędwica) 230 g
Wołowina (polędwica) 230 g
Serca drobiowe 180 g
Kiełbaski myśliwskie 150 g
Marchew 230 g
Cebula 150 g
Koncentrat pomidorowy 120 g
Sos sojowy 70 ml
Ocet balsamiczny 40 ml
Sól, przyprawy

Sposób przygotowywania

1

Mięso opłukać, pokroić w dużą kostkę 2,5-3 сm, kiełbaski — 1,5-2 сm. Serca drobiowe oczyścić z błon i opłukać. Cebulę i marchew pokroić w kostkę 1,5-2 сm.

2

Wszystkie składniki wymieszać w oddzielnym pojemniku, dodać koncentrat pomidorowy, sos sojowy, ocet, sól i przyprawy. Zostawić w marynacie na 20 min. Następnie włożyć do misy multicookera, zamknąć pokrywę.

3

Przyciskiem „MENU” wybrać program „STEW”, przyciskami „HOUR” i „MIN” ustawić czas przygotowywania 2 godz. Wcisnąć i przytrzymać przez kilka sekund przycisk „START”, przygotowywać do zakończenia pracy programu.

!

Porada: żeby danie było bardziej aromatyczne, można do niego dodać posiekany czosnek.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!