Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


Produkty mleczneMaślanka

Czas przygotowywania: 10 godzin

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Mleko parzone 1 l
Śmietana 20 % 350 g

Sposób przygotowywania

1

Do misy multicookera wlać mleko parzone, dodać śmietanę i wymieszać na jednolitą masę.

2

Zamknąć pokrywę, przyciskiem "MENU" wybrać program "MULTI-COOK", przyciskiem "TEMPERATURE" ustawić 40°С. Wcisnąć przycisk "HOUR/MIN", zatem nacisnąć "COOKING TIME" ustawić migający indykator na 10 godzin. Włączyć "START", przygotowywać do zakończenia pracy programu.

3

Po zakończeniu programu przygotowaną maślankę dokładnie wymieszać, odcedzić przez sito, wlać w szklane naczynie, wstawić do lodówki na 2 godziny.


!

Przed podaniem można dodać do maślanki posiekane orzechy nerkowca.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!