Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


Drugie daniaMarynowane skrzydełka kurczaka

Czas przygotowywania: 1 godzina

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Skrzydełka z kurczaka 400 g
Pomidory 200 g
Cebula 100 g
Czosnek 8 g
Sos teriyaki 100 ml
Adżika* 10 g
Sól, przyprawy
*adżikę można zastąpić kilkoma ząbkami czosnku z koncentratem pomidorowym

Sposób przygotowywania

1

Skrzydełka umyć. Czosnek posiekać nożem. Adżikę wymieszać z sosem teriyaki na jednolitą masę. Otrzymaną mieszaniną zalać skrzydełka, dodać sól i przyprawy, dodać sól i przyprawy, wymieszać, odstawić na 40 minut. Pomidory i cebulę pokroić w kosteczkę o grubości 1,5cm.

2

Cebulę, pomidory i skrzydełka razem z marynatą włożyć do misy multicookera, dodać sos, sól, przyprawy i wyrównać łopatką. Zamknąć pokrywę.

3

Przyciskiem „Wybór programu” wybrać program „DUSZENIE”. Przyciskiem „Czas gotowania” ustawić 1 godz. Wcisnąć przycisk „START” i dusić do zakończenia pracy programu.

Uwaga !

Przygotowując skrzydełka, należy uważać, aby nie przesolić potrawy. Sos teriyaki powstaje na bazie sosu sojowego i zawiera sól!

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!