Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


KonserwowanieMarynata do ogórków

Czas przygotowywania: 1 godzina

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Ocet 9 % 200 ml
Sól 160 g
Cukier 130 g
Liść laurowy 1 g
Pieprz czarny ziarnisty 1,5 g
Woda 2 l

Sposób przygotowywania

1

Wszystkie składniki włożyć do misy multicookera, zalać wodą i wymieszać. Zamknąć pokrywę.

2

Przyciskiem „MENU” wybrać program „SOUP”. Wcisnąć przycisk „HOUR/MIN”, następnie przyciskiem „COOK TIME” ustawić 1 godz. Wcisnąć przycisk „START”, przygotowywać do zakończenia pracy programu. Marynata jest gotowa do konserwowania.

!

Porada: przed konserwowaniem ogórki należy namoczyć w roztworze z soli (30 g soli na 1 l wody) na ok. 30 min.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!