Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


Drugie daniaMakaron z łososiem

Czas przygotowywania: 15 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Do makaronu:
Makaron farfalle 200 g
Woda 1,5 l
Sól
Do sosu:
Łosoś (filet) 240 g
Sos pomidorowy 150 g
Ser parmezan 30 g
Pietruszka 10 g
Czosnek 5 g
Papryczka chili 4 g
Bulion drobiowy 100 ml
Wino białe wytrawne 60 ml
Śmietanka 22% 50 ml
Oliwa z oliwek 40 ml
Sól, przyprawy

Sposób przygotowywania

1

Do misy multicookera wlać wodę, wymieszać. Zamknąć pokrywę. Wybrać program „GOTOWANIE”, czas przygotowywania 10 min. Wcisnąć przycisk „Start”. Kiedy woda zacznie kipieć otworzyć pokrywę, wsypać makaron i zamieszać. Zamknąć pokrywę.

2

Wcisnąć przycisk „Anuluj”. Gotowy makaron wyłożyć na durszlak i odczekać, aż woda ścieknie.

3

Przygotować sos: rybę umyć i pokroić w kosteczkę o grubości 1 cm. Paprykę chili, czosnek i pietruszkę posiekać nożem. Filet przełożyć do misy multicookera, wlać olej. Wybrać program „SMAŻENIE”, czas smażenia 5 min. Wcisnąć przycisk „Start”.

4

Po rozpoczęciu wstecznego odliczania do misy multicookera wlać wino, dodać czosnek, paprykę chili i pietruszkę, wymieszać. 3 minuty przed zakończeniem gotowania dodać śmietankę, sól, przyprawy i sos pomidorowy.

5

2 min. przed zakończeniem smażenia dodać makaron, wlać bulion i dodać ser, wymieszać. Smażyć do zakończenia pracy programu.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!