Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


Drugie daniaMakaron muszelki z krewetkami i małżami w sosie śmietanowym

Czas przygotowywania: 22 minuty

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Makaron muszelki 150 g
Krewetki tygrysie 100 g
Małże 100 g
Cebula 70 g
Czosnek 5 g
Woda 1 l
Śmietanka 33% 150 ml
Oliwa z oliwek 50 ml
Sól, przyprawy

Sposób przygotowywania

1

Do misy multicookera wlać wodę, dodać sól. Zamknąć pokrywę. Przyciskiem „MENU” wybrać program „PASTA”, wcisnąć „HOUR/MIN”, następnie przyciskiem „COOKING TIME” ustawić migający indykator na 10 minut Wcisnąć przycisk „START”.

2

Po sygnale dźwiękowym włożyć do misy makaron (muszelki) i wymieszać. Zamknąć pokrywę, włączyć przycisk „START”, przygotowywać do zakończenia pracy programu. Po zakończeniu pracy programu wylać wodę z misy. Makaron (muszelki) opłukać i włożyć do oddzielnego naczynia.

3

Krewetki oczyścić i pokroić na dwie części, cebulę pokroić w drobną kostkę, czosnek posiekać nożem. Do misy multicookera wlać oliwę z oliwek, włożyć krewetki, małże, cebulę i czosnek, dodać sól i przyprawy. Zamknąć pokrywę.

4

Przyciskiem „MENU” ustawić program „FRY”. Nacisnąć „HOUR/MIN” , następnie przyciskiem „COOKING TIME” ustawić migający indykator na 12 minut Wcisnąć przycisk„START”, przygotowywać do zakończenia pracy programu, od czasu do czasu mieszając.

5

2 minuty przed zakończeniem pracy programu wlać śmietankę.

!

Przygotowanym nadzieniem nafaszerować muszelki, polać sosem w którym, było przygotowywane danie.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!