Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


Drugie daniaŁosoś z białą fasolką w śmietance

Czas przygotowywania: 50 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Łosoś (filet) 300 g
Śmietanka (22%) 150 ml
Fasola biała konserwowa 100 g
Brokuły (mrożone) 100 g
Marchewka 50 g
Ser (twardy) 50 g
Sól
Przyprawy (tymianek, rozmaryn)

Sposób przygotowywania

1

Z fasoli zlać wodę, marchewkę zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Filet łososia przemyć, pokroić na kawałki o jednakowej wielkości o wadze 100 g, natrzeć solą i przyprawami.

2

Ser zetrzeć na tarce z małymi oczkami. Do misy multicookera wsypać fasolę, włożyć brokuły, marchewkę, dodać sól, przyprawy, wszystko zalać śmietanką i wymieszać.

3

Z wierzchu wyłożyć przygotowane wcześniej kawałki łososia i posypać je startym serem.

4

Zamknąć pokrywę, przyciskiem „Menu” ustawić program „STEW”, przyciskami „Hour” i „Min” ustawić czas przygotowywania na 50 min. Wcisnąć i przytrzymać przez kilka sekund przycisk „Start”.

!

Porada: danie polecamy ozdobić natką pietruszki.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!