Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


Dania na parzeŁosoś na parze z ziemniakami

Czas przygotowywania: 15 + 20 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Łosoś 300 g
Ziemniaki 500 g
Grzyby 140 g
Cebula 100 g
Śmietanka 10% 200 g
Olej 50 ml
Woda 500 ml
Sól, przyprawy

Sposób przygotowywania

1

Rybę umyć, natrzeć solą i przyprawami, grzyby, cebulę i ziemniaki pokroić w kosteczkę. Grzyby i cebulę włożyć do misy multicookera, wlać olej. Zamknąć pokrywę.

2

Przyciskiem „Menu” ustawić program „MULTI-COOK”, przyciskiem „Temperature” wybrać „100 °С„. Wcisnąć przycisk „Cooking time”, po czym przyciskiem „Hour/Min” ustawić migający indykator na 15 minut. Wcisnąć przycisk „Start”.

3

3 minuty przed zakończeniem pracy programu dodać śmietankę, sól, przyprawy i zamieszać. Zamknąć pokrywę i gotować do zakończenia pracy programu. Grzyby w śmietance wyłożyć na oddzielne naczynie. Do misy multicookera wlać wodę, z wierzchu umieścić naczynie do gotowania na parze, do którego wyłożyć rybę i ziemniaki. Zamknąć pokrywę.

4

za pomocą przycisku „Menu” ustawić program „STEAM”. Wcisnąć przycisk „Product” i wybrać „Fish”. Przyciskiem „Cooking time” ustawić migający indykator na 20 minut. Wcisnąć przycisk „Start”, gotować do zakończenia pracy programu.

!

Porada: do dania świetnie pasuje sos polski.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!