Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


DeseryLody waniliowe

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Jajka 600 g /12 szt.
Cukier 180 g
Cukier wanilinowy 10 g
Mleko 3,2% 500 ml
Śmietanka 36% 500 ml

Sposób przygotowywania

1

Do misy multicookera wlać mleko. Zamknąć pokrywę, przyciskiem „MENU” wybrać program „MULTICOOK”, przyciskiem „TEMPERATURE” ustawić 100 °C. Przyciskiem „MIN” ustawić czas przygotowywania 5 minut.

2

Wcisnąć i przytrzymać przez kilka sekund przycisk „START”, przygotowywać do zakończenia pracy programu.

3

Mleko wystudzić do temperatury pokojowej. Żółtka oddzielić od białka. Do żółtek dodać cukier i cukier wanilinowy, za pomocą miksera ubić na jednolitą, sztywną pianę.

4

Śmietankę ubić mikserem na gęstą pianę. Do ochłodzonego mleka mieszając nieprzerwanie dodać ubite żółtka i wymieszać trzepaczką na jednolitą masę. Misę z mieszanką jajeczną – mleczną wstawić do multicookera. Zamknąć pokrywę.

5

Przyciskiem „MENU” ustawić program „MULTICOOK”, przyciskiem „TEMPERATURE” ustawić 100 °C. Przyciskiem „MIN” ustawić czas przygotowywania na 10 minut. Wcisnąć i przytrzymać przez kilka sekund przycisk „START”.

6

Po rozpoczęciu wstecznego odliczania czasu, otworzyć pokrywę i mieszać cały czas do zakończenia pracy programu.

7

Przygotowany krem ostudzić do temperatury pokojowej, wymieszać z ubitą śmietanką do uzyskania jednolitej konsystencji i odstawić do zamrażalnika.

8

3–4 razy z odstępem 60 minut wyjmować lody z zamrażalnika i mieszać za pomocą miksera.

9

Następnie zostawić lody w zamrażalniku na 4–6 godzin do całkowitego zastygnięcia.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!