Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


KonserwowanieLeczo

Czas przygotowywania: 1 godz. + 30 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Papryka 1,5 kg
Pomidory 1,5 kg
Cukier 100 g
Sól 10 g
Czosnek 5 g
Olej 100 ml
Ocet 9% 3 ml

Sposób przygotowywania

1

Pomidory przepuścić przez maszynkę do mięsa. Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić na kawałeczki o szerokości 1,5 cm. Czosnek posiekać nożem. Wszystkie składniki włożyć do misy multicookera, wlać olej, cukier, sól, czosnek i ocet. Wszystko dokładnie wymieszać. Zamknąć pokrywę.

2

Za pomocą przycisku „Menu” wybrać program „DUSZENIE”. Przyciskami „Godz” i „Min” ustawić czas na 1 godz 30 minut. Wcisnąć przycisk „Start”. Po zakończeniu pracy programu leczo jest gotowe do konserwowania.

!

Porada: aby leczo uzyskało pikantny smak, podczas przygotowywania można dodać łyżeczkę chrzanu.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!