Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


Dania na parzeLasagne

Czas przygotowywania: 45 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Wołowina (polędwica) 300 g
Koncentrat pomidorowy 100 g
Ser twardy 70 g
Płaty do lasagne 70 g
Cebula 70 g
Jajko 60 g
Woda 1,5 l
Sól, przyprawy
Na sos beszamelowy:
Mąka 20 g
Masło śmietankowe 20 g
Mleko 200 ml
Gałka muszkatołowa 2 g

Sposób przygotowywania

1

Mięso opłukać, razem z cebulą przepuścić przez maszynkę do mielenia. Ser zetrzeć na grubej tarce. Do mięsa dodać jajko, koncentrat pomidorowy, sól i przyprawy, wymieszać na jednolitą masę.

2

Przygotować sos: do misy multicookera wlać mleko, dodać masło i mąkę, wszystko wymieszać, ubić trzepaczką lub mikserem. Ustawić program „KASZA NA MLEKU/KASZE”, czas przygotowywania 15 min. Przygotowywać przy otwartej pokrywie, mieszając co pewien czas.

3

5 minut przed zakończeniem przygotowywania dodać do sosu sól i gałkę muszkatołową. Przygotowywać przy otwartej pokrywie, mieszając co pewien czas, do zakończenia pracy programu. Wcisnąć przycisk „ODGRZEWANIE / ANULUJ”. Gotowy sos przelać do oddzielnego pojemnika.

4

Do misy multicookera wlać sos (70 g), włożyć płat do lasagne, z wierzchu wyłożyć farsz (70 g), posypać serem (15 g). Czynność powtórzyć cztery razy. Zamknąć pokrywę.

5

Ustawić program „WYPIEKANIE/PIZZA”, czas przygotowywania 30 min. Przygotowywać do zakończenia pracy programu.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!