Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


Drugie daniaKurczak z imbirem

Czas przygotowywania: 45 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Kurczak (filet) 600 g
Cebula 100 g
Kostka rosołowa 1 szt.
Meko kokosowe 250 ml
Olej roślinny 20 g
Papryka chili 15 g
Kurkuma 4 g
Do marynaty:
Imbir 30 g
Kolendra 10 g
Czosnek 5 g
Papryka chili mielone 3 g
Olej słonecznikowy 20 ml
Sok z limonki 20 ml

Sposób przygotowywania

<span class="numer">1</span><p class="rec">Filety opłukać i pokroić w kostkę 2 сm. Cebule zmielić w blenderze. Chili oczyścić od nasion i posiekać nożem. Imbir obrać, posiekać nożem razem z czosnkiem i kolendrą. Do oddzielnego naczynia włożyć kurczaka, imbir, czosnek, chili mielone, sok z limonki,  olej roślinny (20 ml) i kolendrę (5 г), dokładnie wymieszać.</p>


<span class="numer">2</span><p class="rec">Przykryć naczynie pokrywą i odstawić marynować się do lodówki na 8-9 godz. Do misy multicookera wlać olej, wyłożyć cebulę i kurkumę. Ustawić program <b>„SMAŻENIE”</b>, czas przygotowywania <b>15 min.</b></p>

<span class="numer">3</span><p class="rec">14 min. przed zakończeniem przygotowywania włożyć do misy kurczaka razem z marynatą. Smażyć przy otwartej pokrywie, mieszając od czasu do czasu, do zakończenia pracy programu Następnie nacisnąć <b>„ODGRZEWANIE/ANULUJ”</b>.</p>

<span class="numer">3</span><p class="rec">Do misy wlać mleko kokosowe, wyłożyć chili, dodać rozdrobnioną kostkę rosołową, wymieszać. Zamknąć pokrywę. Wybrać program <b>„DUSZENIE”</b>, czas przygotowywania <b>30 min.</b> Dusić do zakończenia pracy programu. Przed podaniem posypać posiekaną kolendrą (5 g).</p>

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!