Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


WypiekiKulebiak z rybą

Czas przygotowywania: 45 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Ciasto półfrancuskie-drożdżowe (mrożone) 500 g
Sajra (z puszki) 250 g
Ziemniaki 150 g
Masło śmietankowe
Sól, przyprawy

Sposób przygotowywania

1

Rybę rozgnieść widelcem. Ziemniaki pokroić w cienkie plasterki. Ciasto podzielić na dwie równe części i rozwałkować każdą część, tworząc kółko, równe średnicy misy multicookera, o grubości 1 cm.

2

Misę multicookera wysmarować masłem i wyłożyć do niej część ciasta. Z wierzchu równomiernie wyłożyć rybę, a następnie wyłożyć plasterki ziemniaków, posypać solą i przyprawami. Nakryć drugą częścią ciasta, „zaszczypać” brzegi i po środku zrobić kilka nakłuć wykałaczką. Zamknąć pokrywę.

3

Przyciskiem „Menu” ustawić program „CAKE”. Przyciskiem „Cooking time” ustawić migający indykator na 45 minut. Wcisnąć przycisk „Start” i piec do zakończenia pracy programu.

!

Porada: nadzienie będzie bardziej soczyste, jeżeli dodamy do niego zrumienioną cebulę.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!