Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


WypiekiKulebiak z kapustą w cieście francuskim

Czas przygotowywania: 1 godzina 20 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Kapusta (główka) 700 g
Ciasto francuskie (mrożone) 500 g
Cebula 100 g
Jajko ugotowane na twardo 50 g/1 szt.
Masło śmietankowe 10 g
Olej 50 ml
Sól
Przyprawy

Sposób przygotowywania

1

Kapustę i cebulę pokroić w paseczki, jajko zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Ciasto podzielić na dwie części i każdą rozwałkować na kształt okręgu o grubości 1 cm i średnicy odpowiadającej średnicy misy multicookera.

2

Do misy multicookera wlać olej, włożyć kapustę i cebulę, dodać sól i przyprawy, wymieszać. Przyciskiem „Menu” wybrać program „SMAŻENIE”. Przyciskami „Godz” i „Min” ustawić wartość 10 min. Wcisnąć przycisk „Start”, przygotowywać do zakończenia pracy programu, co pewien czas mieszając. Obsmażoną kapustę wymieszać z jajkiem na twardo.

3

Misę multicookera wysmarować masłem śmietankowym i włożyć do niej jedną część ciasta, z wierzchu wyłożyć równą warstwę kapusty. Nakryć drugą częścią ciasta, "zaszczypać" brzegi i zrobić widelcem kilka nakłuć.

4

Zamknąć pokrywę. Przyciskiem „Menu” ustawić program „WYPIEKANIE”. Przyciskami „Godz” i „Min”ustawić wartość 50 min. Wcisnąć przycisk „Start”, przygotowywać do zakończenia pracy programu, po czym wcisnąć przycisk „Odgrzewanie/Anuluj”, otworzyć pokrywę i przewrócić kulebiak.

5

Zamknąć pokrywę. Przyciskiem „Menu” ustawić program „WYPIEKANIE”. Przyciskami „Godz” i „Min” ustawić wartość 50 min. Wcisnąć przycisk „Start”, przygotowywać do zakończenia pracy programu.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!