Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


ZupyKukurydziana zupa krem

Czas przygotowywania: 15 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Kukurydza gotowana 300 g
Cebula 100 g
Mąka pszenna 60 g
Masło śmietankowe 50 g
Mleko 1 l
Gałka muszkatołowa 2 g
Sól

Sposób przygotowywania

1

Kukurydzę (150 g) zmiksować blenderem. Cebulę posiekać nożem. Do misy multicookera włożyć masło i cebulę. Włączyć program „SMAŻENIE”, czas gotowania 5 min. Wcisnąć przycisk „Start”. Gotować przy otwartej pokrywie, co pewien czas mieszając.

2

Wcisnąć przycisk „Anuluj”. Do misy multicookera wlać mleko, włożyć zmiksowaną kukurydzę, dodać mąkę, gałkę muszkatołową i sól, wymieszać. Zamknąć pokrywę.

3

Wybrać program „KASZA NA MLEKU”, czas gotowania 10 min. 5 min. przed zakończeniem pracy programu otworzyć pokrywę, dodać pozostałą kukurydzę (150 g), wymieszać. Zamknąć pokrywę. Gotować do zakończenia pracy programu.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!