Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


Drugie daniaKrólik w musztardzie

Czas przygotowywania: 55 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Królik (tuszka) 600 g
Ziemniaki 700 g
Cebula szalotka 600 g
Masło śmietankowe 20 g
Musztarda ziarnista 20 g
Rozmaryn świeży 5 g
Tymianek świeży 5 g
Wino białe wytrawne 200 ml
Oliwa z oliwek 50 ml
Sól
Przyprawy

Sposób przygotowywania

1

Królika umyć i pokroić na części (każda po 80 g) i zamarynować w musztardzie. Ziemniaki pokroić w kosteczkę o grubości 3 cm. Cebulę szalotkę pokroić w kosteczkę o grubości 0,5 cm.

2

Do misy multicookera wlać oliwę i dodać masło śmietankowe, włożyć kawałki mięsa i cebulę.

3

Wybrać program „SMAŻENIE”, czas smażenia 15 min. Wcisnąć przycisk „Start”. Smażyć przy otwartej pokrywie do zakończenia pracy programu, co pewien czas mieszając.

4

Wcisnąć przycisk „Anuluj”. Do misy multicookera włożyć ziemniaki, wlać wino, dodać tymianek, rozmaryn, sól i przyprawy, wymieszać. Zamknąć pokrywę.

5

Wybrać program „DUSZENIE”, czas duszenia 40 min. Wcisnąć przycisk „Start”. i dusić do zakończenia pracy programu.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!