Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


Drugie daniaKrólik w czerwonym winie z suszonymi śliwkami

Czas przygotowywania: 1 godz. 45 min.

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Królik 600 g
Ziemniaki 300 g
Cebula 150 g
Boczek gotowany 100 g
Śliwki suszone 100 g
Czosnek 5 g
Liść laurowy 2 szt.
Wino wytrawne (czerwone) 500 ml
Oliwa z oliwek 50 ml
Zioła prowansalskie
Sól
Przyprawy

Sposób przygotowywania

1

Królika opłukać i pokroić na kawałki po 100 g. Ziemniaki pokroić w kostkę 2 сm. Cebulę i boczek pokroić w paski. Suszoną śliwkę namoczyć w gorącej wodzie na 20 min. Do misy multicookera wlać oliwę z oliwek, wyłożyć cebulę, królika i boczek gotowany, dodać przyprawy.

2

Wybrać program „SMAŻENIE”, czas przygotowywania 15 min. Wcisnąć przycisk „START”. Smażyć przy otwartej pokrywie do zakończenia pracy programu, co pewien czas mieszając.

3

Wcisnąć przycisk „ODGRZEWANIE / ANULUJ”. Do misy multicookera wlać wino, wyłożyć ziemniaki, suszone śliwki, czosnek, dodać liść laurowy, sól i wymieszać. Zamknąć pokrywę.

4

Wybrać program „DUSZENIE”, czas przygotowywania 30 min. Wcisnąć przycisk „START”. Dusić do zakończenia pracy programu.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!