Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


SałatkiKrewetki w maślanym sosie z chilli i czosnkiem

Czas przygotowywania: 15 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Krewetki królewskie 400 g (ok. 10 szt.)
Papryka chili czerwona 5 g (1 szt.)
Czosnek 10 g (2 ząbki)
Masło śmietankowe 10 g (1 czubata łyżeczka)
Wino białe (wytrawne) 50 ml (5 łyżek)
Oliwa z oliwek 30 ml (3 łyżki)
Kilka kropel soku z cytryny
Sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowywania

1

Krewetki przemyć i oczyścić, czosnek posiekać nożem, paprykę chili pokroić w ukośne plasterki. Do misy multicookera włożyć krewetki, paprykę chili, czosnek, dodać oliwę, sól i pieprz.

2

Nastawić program „SMAŻENIE”, czas przygotowywania – 15 minut. Nacisnąć przycisk „START”. Obsmażać przy otwartej pokrywie, co pewien czas mieszając.

3

5 minut przed zakończeniem gotowania dodać masło śmietankowe, sok cytrynowy i wino, wymieszać. Zamknąć pokrywę, przygotowywać do zakończenia pracy programu.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!