Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


PrzekąskiKrewetki w rzadkim cieście

Czas przygotowywania: 15 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Krewetki tygrysie 160 g
Jajko 50 g (1 szt.)
Olej 70 ml
Bułka tarta 50 g
Sól, przyprawy

Sposób przygotowywania

1

Krewetki umyć, usunąć pancerz, pozostawiając ogonek. W oddzielnym naczyniu jajka ubić mikserem, dodać sól i przyprawy.

2

Krewetki obtaczać w jajku, a następnie w bułce tartej. Do misy multicookera wlać olej. Krewetki umieścić w koszyku do smażenia na głębokim oleju.

3

Wybrać program „SMAŻENIE”, czas smażenia 10 min. Wcisnąć przycisk „Start”.

4

Po rozpoczęciu wstecznego odliczania programu koszyk umieścić w misie multicookera. Smażyć przy otwartej pokrywie do zakończenia pracy programu, co pewien czas mieszając.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!