Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


PrzekąskiKrewetki smażone

Czas przygotowywania: 6 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Krewetki królewskie (świeżo mrożone) 600 g
Olej 100 ml
Sól, przyprawy

Sposób przygotowywania

1

Krewetki rozmrozić, umyć i oczyścić z pancerza tak, by pozostały główki i ogonki, usunąć wnętrzności. Na dno multicookera wlać olej i wyłożyć krewetki. Dodać sól, przyprawy i wymieszać. Zamknąć pokrywę.

2

Przyciskiem „Menu”, wybrać program SMAŻENIE. Przyciskami „Godz” i „Min” ustawić 6 min. Wcisnąć przycisk „Start”.

3

3 minuty przed zakończeniem pracy programu otworzyć pokrywę, przewrócić krewetki i zamknąć pokrywę. Przygotowywać do zakończenia pracy programu.

!

Porada: do smażonych krewetek polecamy podawać sosy śmietankowo-czosnkowym serowy i pomidorowy.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!