Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


DeseryKrem kataloński

Czas przygotowywania: 10 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Jajka 200 g (4 szt.)
Cukier 70 g
Skórka z pomarańczy 20 g
Cukier waniliowy 15 g
Mąka ziemniaczana 10 g
Cynamon 5 g
Śmietanka 20% 350 ml
Mleko 3,2% 150 ml

Sposób przygotowywania

1

Żółtka oddzielić od białek, skórkę pomarańczy zetrzeć na tarce z drobnymi oczkami. W oddzielnym naczyniu zmieszać żółtka, cukier i cukier waniliowy, roztrzepać, dodać skórkę pomarańczową i mąkę ziemniaczaną.

2

Mieszając, wlewać śmietankę i mleko. Mieszać do czasu uzyskania rzadkiego kremu. Krem wlać do misy multicookera.

3

Przyciskiem "Wybór programu" ustawić program "KASZA NA MLEKU/DESERY". Przyciskiem "Czas gotowania" ustawić 10 minut. Wcisnąć przycisk "Start". Gotować do zakończenia pracy programu, stale mieszając.

4

Po zakończeniu gotowania mieszać krem dopóki nie zgęstnieje. Gotową masę rozlać do foremek i odstawić do lodówki na 2 godziny. Przed podaniem posypać cukrem trzcinowym i flambirować (polać alkoholem i podpalić).

!

Porada: gotowy krem kataloński ozdobić świeżymi listkami mięty i cynamonem.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!