Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


Drugie daniaKotlety schabowe z karkówki

Czas przygotowywania: 15 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Karkówka 400 g
Marchewka 165 g
Koncentrat pomidorowy 80 g
Olej 40 ml
Gorczyca 10 g
Sól, przyprawy

Sposób przygotowywania

1Mięso przemyć, pokroić na kotlety o grubości 2-2,5 cm i rozbić tłuczkiem do grubości ok. 0,5 cm. Marchewkę zetrzeć na grubej tarce, a następnie wymieszać z koncentratem pomidorowym i gorczycą. Mięso natrzeć solą i przyprawami. Do misy multicookera wlać olej, na dnie wyłożyć mięso, na wierzch wylać mieszaninę z marchewki i koncentratu pomidorowego. Zamknąć pokrywę.

2Za pomocą przycisku "Menu" wybrać program "MULTI-COOK". Przyciskiem "Temperature" ustawić 120 °С. Czas ustawić na 15 minut. Wcisnąć przycisk "Start" i smażyć do zakończenia pracy programu.

!Porada: aby nadać kotletom ostry smak, do mieszaniny marchewki i koncentratu pomidorowego możemy dodać czosnek.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!