Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


Drugie daniaKotlety po kijowsku

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Kurczak 2,6 kg
Bułka tarta 200 g
Masło śmietankowe 150 g
Jaja 100 g/ 2 szt.
Pietruszka 20 g
Sól i przyprawy do smaku

Sposób przygotowywania

1

Z kurczaka wyciąć pierś ze skrzydełkami, następnie pierś przekroić na pół, odciąć dwie części skrzydła, oczyścić kostkę, usunąć chrząstki. Mały filet oddzielić od większego i rozbić tłuczkiem z obu stron.

2

Pietruszkę posiekać nożem, wymieszać z masłem śmietankowym i solą, dwoma dużymi łyżkami uformować nadzienie w kształcie kiełbaski i włożyć do zamrażalnika na 10 minut. Jajka ubić trzepaczką, dodać sól, na filet wyłożyć nadzienie, z wierzchu zakryć małym filetem, formować kotlety.

3

Obtoczyć kotlety w jajku, a następnie w bułce tartej. Kotlety włożyć do koszyka do smażenia na głębokim oleju. Do misy multicookera-szybkowaru wlać olej. Wcisnąć przycisk „SMAŻENIE”.

4

Po 10 minutach do misy włożyć koszyk z kotletami. Smażyć przy otwartej pokrywie do czasu zazłocenia się skórki (12-15 minut).

5

Następnie wcisnąć przycisk „Odgrzewanie/Anuluj” .

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!