Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


Dania na parzeKotlety na parze z ryżem

Czas przygotowywania: 30 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Filet z udka kurczaka 600 g
Ryż biały 300 g
Cebula 100 g
Czosnek 6 g
Woda 400 ml
Sól, przyprawy

Sposób przygotowywania

1

Mięso umyć, a następnie razem z cebulą przepuścić przez maszynkę do mięsa, dodać sól i przyprawy, wymieszać. Z powstałej masy formować kotlety. Ryż płukać do czasu, aż woda będzie przezroczysta. Do misy multicookera wsypać ryż, zalać wodą, dodać sól i wymieszać. Włożyć naczynie do gotowania na parze, ułożyć w nim kotlety. Zamknąć pokrywę.

2

Przyciskiem „Cooking mode” ustawić program „COOK”. Za pomocą przycisku „Cooking time” ustawić 25 minut. Wcisnąć przycisk „Start”. Gotować do zakończenia pracy programu.

!

Porada: aby ryż zyskał jasny i apetyczny kolor, podczas przygotowywania można dodać do niego curry.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!