Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


Drugie daniaKotlety mielone

Czas przygotowywania: 5 + 20 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Mięso wieprzowo-wołowe garmażeryjne 150 g
Cebula 80 g
Jajko 50 g
Olej 50 ml
Masło śmietankowe 20 g
Chleb pszenny 20 g
Bułka tarta 20 g
Mleko 2,5% 10 ml
Natka pietruszki 10 g
Sól, przyprawy

Sposób przygotowywania

1

Chleb namoczyć w chłodnej wodzie na 5 minut i dobrze wycisnąć. Do mięsa dodać chleb, mleko, sól, przyprawy i wymieszać na jednolitą masę. Natkę pietruszki posiekać nożem. Ugotowane jajko zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Cebulę pokroić w cienkie paseczki.

2

Do misy multicookera włożyć masło i cebulę. Za pomocą przycisku „Menu” wybrać program „SMAŻENIE”. Przyciskami „Godz” i „Min” ustawić czas na 5 minut.Wcisnąć przycisk „Start”. Smażyć do zakończenia pracy programu.

3

Obsmażoną cebulę wyłożyć do oddzielnego naczynia, dodać starte jajko, natkę pietruszki i wymieszać. Z masy mięsnej formować placuszki o grubości 1 cm, na środek każdego wyłożyć farsz z cebuli, natki pietruszki i jajka. Następnie zlepić brzegi placuszków, opanierować kotlety w bułce tartej, nadać im formę owalną.

4

Na dno misy multicookera wlać olej, włożyć kotlety. Za pomocą przycisku „Menu” wybrać program „SMAŻENIE”. Przyciskami „Godz” i „Min” ustawić czas na 20 minut. Wcisnąć przycisk „Start”. 10 minut do zakończenia pracy programu otworzyć pokrywę, przewrócić kotlety na drugą stronę, zamknąć pokrywę i smażyć do zakończenia pracy programu.

!

Porada: gotowe kotlety można podać z kaszą gryczaną na sypko i sosem barbecue.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!