Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


Drugie daniaKotlety marchewkowe

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Marchew 500 g
Masło śmietankowe 60 g
Kasza manna 35 g
Cukier 15 g
Olej 70 ml
Mleko 60 ml
Bułka tarta
Sól, przyprawy do smaku

Sposób przygotowywania

1

Marchewkę zetrzeć na tarce z dużymi oczkami, wyłożyć do misy multicookera-szybkowaru. Dodać mleko, masło śmietankowe, sól, cukier i przyprawy.

2

Przyciskiem „Duszenie” ustawić wskaźnik wyboru produktu na „Warzywa”. Przyciskiem „Czas gotowania” ustawić wartość „Małe” Dusić do zakończenia pracy programu, po czym otworzyć zawór wypuszczania pary i wypuścić parę.

3

Otrzymaną masę odstawić do przestygnięcia, a następnie formować z niej kotlety i obtoczyć w bułce tartej. Do misy multicookera wlać olej. Wcisnąć przycisk „SMAŻENIE”.

4

Po 3 minutach do misy włożyć 2 kotlety, obsmażać przy otwartej pokrywie przez 3 minuty, po czym przewrócić i obsmażać kolejne 3 minuty z drugiej strony. Wcisnąć przycisk „Odgrzewanie / Anuluj”. Następnie obsmażać kolejne kotlety.

Kalorie: 1477 kcal; białka: 10 g; tłuszcze: 122,35 g; węglodowodany: 93 g.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!