Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


Drugie daniaKotlety drobiowe z serem

Czas przygotowywania: 15 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Kurczak (filet) 500 g
Ser twardy 200 g
Masło śmietankowe 150 g
Olej 70 ml
Pietruszka 10 g
Koperek 10 g
Bułka tarta
Sól, przyprawy

Sposób przygotowywania

1

Ser zetrzeć na grubej tarce, zieleninę posiekać nożem. Ser wymieszać z zieleniną i masłem śmietankowym, dodać sól. Z otrzymanej masy formować kulki, które następnie umieścić w zamrażalniku na 10 minut.

2

Filet z kurczaka przemyć, przepuścić przez maszynkę do mięsa, dodać sól, przyprawy i mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Z farszu formować placuszki, na każdym z nich umieścić serową kulkę, po czym uformować kotlety i obtoczyć je w bułce tartej. Na dno multicookera wylać olej i ułożyć kotlety. Zamknąć pokrywę.

3

Przyciskiem „Menu” wybrać program „SMAŻENIE”. Przyciskami „Godz” i „Min” ustawić czas na 15 min. Wcisnąć przycisk „START”. 7 minut przed zakończeniem smażenia otworzyć pokrywę, przewrócić kotlety na drugą stronę, zamknąć pokrywę i smażyć do zakończenia pracy programu.

!

Porada: jako dodatek do potrawy polecamy risotto.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!