Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


Dania na parzeKotleciki drobiowe na parze

Czas przygotowywania: 25 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Kurczak (filety) 600 g
Ryż szlifowany 300 g
Cebula 100 g
Czosnek 5 g
Woda 480 ml
Sól, przyprawy

Sposób przygotowywania

1

Filety kurczaka opłukać i razem z cebulą, czosnkiem przepuścić przez maszynkę do mielenia, dodać sól i przyprawy. Wymieszać na jednolitą masę. Ryż płukać, aż woda będzie przezroczysta, włożyć do misy multicookera, zalać wodą, dodać sól.

2

W misie multicookera ustawić naczynie do gotowania na parze. Z farszu uformować kotleciki i włożyć do naczynia. Zamknąć pokrywę. Przyciskiem „MENU” wybrać program „GRAIN”, przyciskami „HOUR” i „MIN” ustawić czas przygotowywania 25 min.

3

Wcisnąć i przytrzymać przez kilka sekund przycisk „START”, przygotowywać do zakończenia pracy programu.

!

Porada: żeby kotlety były bardziej soczyste, do farszu trzeba dodać słoninę wieprzową.

Kalorie: 925,3 kcal; białka: 134,42 g; tłuszcze: 8,83 g; węglodowodany: 76,02 g.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!