Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


PrzekąskiKiełbaski domowe

Czas przygotowywania: 10 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Wieprzowina (polędwica) 300 g
Wołowina (polędwica) 300 g
Słonina 200 g
Cebula 200 g
Czosnek 50 g (10 ząbków)
Oregano 10 g
Szałwia 10 g
Bazylia 10 g
Olej roślinny 70 ml
Osłonka (jelita) naturalna do nadziewania
Sól do smaku

Sposób przygotowywania

1

Mięso opłukać. Przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa: mięso, słoninę, cebulę i czosnek. Do zmielonych składników dodać sól i przyprawy, wymieszać na jednolitą konsystencję.

2

Na maszynce do mielenia mięsa zamocować nakładkę do robienia kiełbasy. Następnie naciągnąć osłonkę, końcówkę której zawiązać. Za pomocą maszynki do mielenia mięsa, napełnić jelita. Kiełbaski rozdzielać między sobą nitką.

3

Do misy multicookera wlać olej roślinny i włożyć kiełbaski. Wybrać program „SMAŻENIE”, czas przygotowywania 10 min. Wcisnąć przycisk „START”. Przygotowywać do zakończenia pracy programu przy otwartej pokrywie, co pewien czas przewracając kiełbaski.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!