Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


Drugie daniaKesadija, czyli kanapka po meksykańsku

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Filet z kurczaka 250 g
Pieczarki 100g
Kukurydza konserwowa 100 g
Ser Cheddar 100 g
Kolendra świeża 20 g
Czosnek 10 g
Olej 70 ml
Tortilla kukurydziana 5 szt.
Sól
Przyprawy (papryka mielona, pieprz cayenne mielony)

Sposób przygotowywania

1

Kurczaka umyć i pokroić w kosteczkę o wielkości 0,5 x 2 cm. Czosnek i kolendrę posiekać nożem, ser zetrzeć na tarce z dużymi oczkami, z kukurydzy zlać wodę, pieczarki przekroić na 4 części.

2

Do misy multicookera-szybkowaru wlać olej. Wcisnąć przycisk „SMAŻENIE/GŁĘBOKI OLEJ”. Po 2 minutach na dno misy wyłożyć kurczaka, pieczarki, dodać czosnek, sól i przyprawy. Smażyć przy otwartej pokrywie do czasu uzyskania złocistej skórki przez 12 minut, co pewien czas mieszając.

3

Po zakończeniu przygotowywania anulować podgrzewanie automatyczne, wciskając przycisk „Podgrzewanie/Anuluj”.

4

W oddzielnym naczyniu wymieszać obsmażonego kurczaka i pieczarki z kukurydzą, serem i kolendrą. Tortillę złożyć na kształt trójkąta i nadziewać otrzymanym nadzieniem.

5

Do misy multicookera-szybkowaru wlać olej. Wcisnąć przycisk „SMAŻENIE/GŁĘBOKI OLEJ”.

6

Po 2 minutach na dno misy wyłożyć tortillę i obsmażać do uzyskania złocistego koloru, po czym przewrócić i obsmażać z drugiej strony kolejne 2 minuty.

7

Pozostałe tortille obsmażać w ten sam sposób.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!