Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


WypiekiKeks śliwkowy

Czas przygotowywania: 1 godzina

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Mąka 200 g
Cukier 200 g
Śliwki 150 g
Jajko 100 g
Migdały 35 g
Kakao w proszku 15 g
Masło śmietankowe 10 g
Proszek do pieczenia 3 g
Wanilia mielona 3 g
Olej roślinny 100 ml
Mleko 100 ml

Sposób przygotowywania

1

Śliwki przekroić na połówki i usunąć pestki. W głębokim naczyniu przesiać mąkę, dodać proszek do pieczenia, wanilię i wymieszać.

2

W oddzielnym naczyniu wymieszać jajka, cukier, olej roślinny i mleko. Otrzymaną masę przelać do naczynia z mąką, wymieszać i podzielić na dwie części. Do jednej części dodać migdały, wymieszać. Do drugiej części dodać kakao.

3

Misę multicookera wysmarować masłem śmietankowym.

4

Do misy wlać ciasto z kakao, a następnie ciasto z migdałami. Na ciasto wyłożyć połówki śliwek. Zamknąć pokrywę.

5

Ustawić program „CAKE”, czas pieczenia 1 godz. Wcisnąć przycisk „Start”. Piec do zakończenia pracy programu.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!