Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


WypiekiKeks klasyczny

Czas przygotowywania: 45 + 15 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Mąka pszenna 200 g
Jajka 250 g (5 szt.)
Margaryna 200 g
Cukier 120 g
Rodzynki 50 g
Masło śmietankowe
Cynamon

Sposób przygotowywania

1

Rodzynki moczyć we wrzątku przez 15 minut i osuszyć serwetką. Margarynę rozpuścić. Przygotować ciasto: jajka ubić z cukrem na sztywną pianę, dodać mąkę, margarynę i zmiksować na jednolitą masę. Misę multicookera wysmarować masłem, na dno równomiernie wyłożyć rodzynki wlać ciasto i posypać cynamonem. Zamknąć pokrywę.

2

Przyciskiem „Menu” ustawić program „CAKE”. Przyciskiem „COOKING TIME” ustawić migający indykator na 45 min. Wcisnąć przycisk „Start” i piec do zakończenia pracy programu. Gotowy biszkopt zostawić w multicookerze w trybie „Keep warm” na 15 min.

!

Porada: jeżeli do ciasta dodamy drobno pokrojone suszone owoce, biszkopt będzie bardziej słodki i mniej suchy.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!